Улюблений тірамісу


Улюблений тірамісу

Тірамісу — десерт, який люблять і дорослі, і діти! Легкий, повітряний, в міру солодкий — він зовсім не складний і в приготуванні! Побалуйте своїх близьких!

Приготування:

• 6 яєць

• 4 ст. л. цукру

• 500 г маскарпоне

• 1 дрібка солі

• 300 мл еспресо

• 30 мл кавового лікеру або коньяку

• 250 г печива савоярді

• 2 ст. л. какао або тертого шоколаду

Приготування:

1. Акуратно відокремте жовтки від білків. Білки приберіть в холодильник: вони знадобляться пізніше.

2. Додайте в жовтки цукор і розітріть суміш до білого кольору.

3. Маскарпоне трохи розімніть і додайте до жовтків. Отриману суміш добре розмішайте.

4. Білки збийте з сіллю до утворення густої піни.

5. Збиту білкову масу поступово введіть в крем, обережно перемішуючи після додавання кожної ложки. Перемішувати потрібно не поспішаючи, круговими рухами від низу до верху, щоб крем не втратив свою легкість. В результаті у вас повинна вийти суміш, за кольором і консистенцією схожою на згущене молоко.

6. Змішайте холодний еспресо з лікером або коньяком.

7. Кожне печиво опустіть в кавову суміш на 2 секунди і помістіть в форму, викладаючи перший шар десерту.

8. На шар савоярді викладіть половину крему. Рівномірно розподіліть по всій формі.

9. Зверху покладіть другий шар печива, просоченого кавою, і вкрийте його залишками вершкового крему.

10. Поставте тірамісу в холодильник на 8-10 годин — стільки часу знадобиться, щоб крем повністю застиг, а десерт краще тримав форму.

11. Перед подачею на стіл посипте тірамісу какао або тертим шоколадом!